Окачени тавани, окачени тавани от гипскартон

Гипсокартонът все повече се утвърждава като най- масовият и практичен материал за изграждане на вътрешния интериор в стотици сгради.
Решенията от гипскартон са не само практични, но сравнително лесни за изпълнение от трудоемкото измазване на стени и тавани, но и от доказаните им качества на противопожарен елемент, а именно в гипса се съдържа вода, която докато не се изпари служи като бариера за огъня.
Системите за сухо строителство са приложими във всички сезони, строителните отпадъци са сведени до минимум и заедно с бързината на изпълнение прави изпълнението с гипскартон привлекателно както за инвеститорите, така и за проектантите.

ВЕЛ ДИЗАЙН ще Ви предложи индивидуални дизайнерски решения в сферата на сухото строителство, съобразени с Вашите желания и обект.

ВЕЛ ДИЗАЙН е специализирана в областта на сухото строителство, интериора, декорацията :

 
ВЕЛ ДИЗАЙН проектира и изпълнява окачени тавани от гипскартон. Ние можем да изпълним всеки вид окачен таван :
  • прави окачени тавани
  • арт окачени тавани на няколко нива
  • фигуративни окачени тавани със специални форми и фигури по предварителен проект
  • окачени тавани със скрито осветление и лунички
  • окачени тавани с вградени куполи със скрито осветление.
Окачените тавани са бърз и многофункционален начин за покриване на пукнатини, неравности и повреди в по-старите тавани. Те са по-бързия, по-лесния и по-евтиния начин за инсталиране.
Oкачените тавани от гипскартон позволяват декорации с разчупени форми и интериорни мазилки, придаващи един незабравим и уникален дизайн на помещенията.
Таваните от гипскартон играят основна роля за оптимизиране на отразяването на светлината и пестенето на електроенергия. Освен това те абсорбират и редуцират шума и са топлоизолиращи. Разнообразието от възможности и функционалностти, които предоставят окачените тавани ги правят все по-търсени и използвани. Окачени тавани се монтират и когато трябва да бъде намалена светлата височина на помещението, да бъдат интегрирани климатични и вентилационни инсталации, за да бъдат скрити над носещата конструкция на тавана.
ВЕЛ ДИЗАЙН работи по технологичните стандарти на Knauf - изграждане на двойна конструкция (скара) с размери 60 x 60 cm с профили CD и UD. Задължително конструкциите за окачените тавани от гипскартон се монтират на разстояние минимум 5 cm от плочата на съществуващия таван с носещи профили CD. Над скарата може да се постави изолация с каменна или минерална вата с цел шумо- и топлоизолация.

Предимствата на окачените тавани от гипскартон са:  дълъг живот, осигуряване на звуко- и топлоизолация и пожарозащита на помещението, добър естетически вид, идеално гладка повърхност и красота, възможност за изпълнение на нестандартни интериорни решения.
Ние можем да направим Вашия окачен таван в стила, който желаете.
 
Видове окачени тавани от гипскартон :
Прави окачени тавани от гипскартон
Правите окачени тавани от гипскартон са най-обикновените тавани от гипскартон. При тях няма чупки, джобове за скрито осветление, фигури. Те са на едно хоризонтално ниво и покриват стария таван, плочата или гредореда. Правите окачени тавани са най-бързи, най-лесни за изпълнение и най-евтини като цена.  Този вид окачени тавани от гипскартон се използва главно за скриване на неравностите и пукнатините по съществуващия таван. За разчупване на интериора на помещението може да се включи осветление с лунички по целия окачен таван или по периметъра на помещението.
Арт окачени тавани (окачени тавани на няколко нива)

Арт окачените тавани  са таваните, които са най-красиви и уникални. Проектът за тях се изгражда на базата на разпределението и формата на помещението. Арт окачените тавани са тавани на няколко нива с възможност за вграждане на скрито осветление и всякакви форми и стъпки от гипскартон. Стъпките и елементите от гипскартон могат да бъдат хоризонтални и вертикални и формите могат да слизат от тавана към стените. Арт окачените тавани са най-ефектни за интериора за помещението.

Фигуративни окачени тавани
 Фигуративните окачени тавани са окачени тавани с вградена фигура, в повечето случаи, симетрична на формата на тавана. Фигурите, които можем да изпълним са всякакви - от прави форми до абсолютно нестандартни и разчупени фигури. Всичко зависи от вашето виждане за интериора и от вида, формата и височината на помещението.
Окачени тавани със скрито осветление

Окачените тавани от гипскартон могат да бъдат изпълнени със скрито осветление. Най-разпространеният тип окачен таван със скрито осветление е когато по периметъра на помещението се пускат джобове за полагане на скритото осветление. То може да се изпълни със светодиодни ленти или със луминисцентни пури. Изборът на скрито осветление зависи от това каква сила на светлината желаете да постигнете и препоръчителната мощност на захранването.


Окачени тавани с вградени куполи със скрито осветление

Окачените тавани с вградени куполи са красиви, изчистени и стилни.

Куполите са изработват предварително от нас. Материалът, от който са направени куполите е гипс. Куполът се вгражда при полагане на скарата за окачения таван. За постигане на още по-голям ефект по обиколката на купола се монтира скрито осветление.

 Прочетете повече и за:

Ние можем да изпълним : прави окачени тавани, арт тавани със скрито осветление, предстенни обшивки, преграни стени и да завършим целия Ви обект, включите лно с боядисването.

Вижте Галерията - Окачени тавани от гипскартон

 


ДЕКОРАЦИЯ И ИНТЕРИОР

КОРНИЗИ, ФРИЗОВЕ, РОЗЕТКИ, ОРНАМЕНТИ, КОНЗОЛИ, СТАТУИ, СУХО СТРОИТЕЛСТВО

08.08.2020

Скулптурата Давид на Микеланджело

ВЕЛ ДИЗАЙН изработва репродукции на известни статуи, бюстове и релефи за ценителите на произведенията на изкуството. Предлагаме на Вашето внимание и Давид на Микеланджело.

08.01.2020

Тракийският конник

Тракийският конник е символ на просперитета, силата, храбростта, надмощието и победата. Тракийският конник е тракийски релеф от 1-3 в. сл. Хр.

03.01.2020

Офис за декоративни орнаменти, декорация и интериор

ВЕЛ ДИЗАЙН предлага цялостни интериорни решения и идеи за декорация : изработка и монтаж на декоративни орнаменти, корнизи, рамки, розетки, колони, куполи .... и проектиране и монтаж на окачени тавани, преградни стени, предстенни обшивки, шумоизолаци

Повече новини