Окачените тавани - ефектни и достъпни от Вел Дизайн

Публикувано : 2013/05/30

Окаченият таван от гипсокартон има доста предимства - дълъг живот, добър естетически вид, чист състав, позволява интересни и разнообразни форми на тавана и за осветление ... и не на последно място - допълване с гипсови рамки, фризове, корнизи ...

Най-разпространеният вид окачен таван е окаченият таван от гипсокартон. Този вариант има доста предимства - дълъг живот, добър естетически вид, гладка повърхност, чист състав, различни цветове. Позволява интересни и разнообразни форми на тавана и различни възможности за осветление. Може да бъде демонтиран лесно и бързо, винаги когато има необходимост от ремонт на тавана.

За изграждането на окачения таван от гипскартон се започва със изграждане на т.нар. скара - металната конструкция с профили CD и UD.

ВЕЛ ДИЗАЙН работи по технологичните стандарти на Knauf - изграждане на двойна конструкция (скара) с размери 60 x 60 cm с профили CD и UD. Задължително конструкциите за окачените тавани от гипскартон се монтират на разстояние минимум 5 cm от плочата на съществуващия таван с носещи профили CD. Над скарата може да се постави изолация с каменна или минерална вата с цел шумо- и топлоизолация.

Окаченият таван е широко приложим и може да се намери в много разновидности. Подходящ е както за административни сгради с високи помещения, така и за дома - за хола, банята, кухнята.

 Окачени тавани със звукоизолация

Този вид окачени тавани ги прави подходящи за нощни клубове и заведения, за спортни, заседателни и конферентни зали.

Окачени тавани с пожароустойчивост 

Пожароустойчивите окачени тавани се изграждат със специален гипскартон с около 95 % пожароустойчивост. Изключително подходящи за обществени и административни сгради с голямо текучество от хора и помещения, в които се съхраняват ценни документи и информация. За по-голяма сигурност е възможно да се направи и предстенна обшивка на помещението с пожароустойчив гипскартон.

Окачени тавани със водо и влагоустойчивост

Подходящи за банята в дома, за басейни, хотели, както и помещения на сутеренно ниво, предразположени към влага.

Окачени тавани със скрито осветление

За да се съдаде специален интериор на помещението е възможно изграждането на скрито осветление. Джобовете за полагане на светодиодната лента или пури се изграждат от гипскартон.

В допълнение можем да предложим и Kорнизи за скрито осветление, които се монтират на стъпката от гипскартон. Произвеждаме и модели, които се монтират без да е нужно да се изпълнява гипскартон и в зависимост от ефекта, който желаете да постигнете (осветление към стената или осветление към тавана), се монтират само на тавана или само на стената с отстояние между свръзката на тавана и стената.

Арт и фигуративни окачени тавани

Предназначени за всички ценители на красивия, изискан и уникален дизайн.

Чрез гипскартона могат да се изградят тавани на няколко нива и тавани със различни фигури и форми. Проектът на арт и фигуративните тавани се изработва в зависимост от спецификите на помещението, стила на обекта и индивидуалните предпочитания на клиента. Арт таваните винаги се комбинират с изискана гипсова декорация в неокласически стил : корнизи, рамки, фризове, розетки, куполи или композиции в ренесансов стил


Цените се формират в зависимост от вида на окачения таван, формата на помещението, вида на окачващата конструкция, вида осветление, обема работа. 


ДЕКОРАЦИЯ И ИНТЕРИОР

КОРНИЗИ, ФРИЗОВЕ, РОЗЕТКИ, ОРНАМЕНТИ, КОНЗОЛИ, СТАТУИ, СУХО СТРОИТЕЛСТВО

08.08.2020

Скулптурата Давид на Микеланджело

ВЕЛ ДИЗАЙН изработва репродукции на известни статуи, бюстове и релефи за ценителите на произведенията на изкуството. Предлагаме на Вашето внимание и Давид на Микеланджело.

08.01.2020

Тракийският конник

Тракийският конник е символ на просперитета, силата, храбростта, надмощието и победата. Тракийският конник е тракийски релеф от 1-3 в. сл. Хр.

03.01.2018

Офис за декоративни орнаменти, декорация и интериор

ВЕЛ ДИЗАЙН предлага цялостни интериорни решения и идеи за декорация : изработка и монтаж на декоративни орнаменти, корнизи, рамки, розетки, колони, куполи .... и проектиране и монтаж на окачени тавани, преградни стени, предстенни обшивки, шумоизолаци

Повече новини