Преградни стени

 
Преградните стени от гипсокартон са по-добрата алтернатива на тухлените преградни стени. Стените от гипскартон са леки,еластични и следователно надеждни при земетресения.
Монтират се бързо и са добър звуко- и шумоизолатор. Те могат да бъдат с различни параметри в зависимост от предназначението си:
  • Леки преградни стени с дебелина 75мм, 100 мм, 125 мм, 165 мм, 215 мм - сърцевината на плоскостта е изградена от калциран гипс с висока чистота, което осигурява лекота, твърдост, устойчивост и лесна обработка.
  • Пожароустойчиви преградни стени - изграждат се от плоскости, чието ядро е допълнително армирано с мин. 0,2 % от теглото стъклофазерни нишки с дължина 3 – 30 мм, за по дълго запазване на целостта им под въздействието на пожар.
  • Звукоизолиращи преградни стени - възможностите за подобряване на звукоизолацията срещу проникване на въздушен шум са две – изграждане на масивни (дебели и тежки) преградни стени от плътни тухли и бетон или използване на конструкции със силен звукопоглъщащ ефект. В съвременното строителство почти изцяло се прилага вторият подход.
  • Влагоустойчиви преградни стени - за влагоустойчивост вътрешността на гипскартона е подсилена с вещества устойчиви на влага. Поради своята своята влагоустойчивост гипскартонът може да се използва за бани,тоалетни,кухни и в някои случаи за външна употреба след допълнителна инпрегнация. Върху влагоустойчивият гипскартон могат да се лепят фаянс и др.
Преградните стени с обща дебелина 100 мм. постига изискванията според Наредбата за звукоизолация и 60 мин. граница на пожароустойчивост.

 

                     

Прочетете повече и за:


ДЕКОРАЦИЯ И ИНТЕРИОР

КОРНИЗИ, ФРИЗОВЕ, РОЗЕТКИ, ОРНАМЕНТИ, КОНЗОЛИ, СТАТУИ, СУХО СТРОИТЕЛСТВО

03.01.2018

Изложбена зала за декоративни орнаменти, декорация и интериор

ВЕЛ ДИЗАЙН предлага цялостни интериорни решения за идеи за декорация : изработка и монтаж на декоративни орнаменти, проектиране и монтаж на окачени тавани, преградни стени, предстенни обшивки, шумоизолация, боядисване и декорация.

01.12.2017

Идеи за подаръци за Деня на влюбените Свети Валентин и 8 март

Зарадвайте любимите за Вас хора с оригинален подарък, който ще помнят и ще краси техния дом. Побързайте, количествата са ограничени.

15.05.2017

Гипсов релеф МАДОНАТА С МЛАДЕНЕЦА

Класическият релеф на Мадоната с младенеца - история на оригиналния релеф и репродукция на релефа от ВЕЛ ДИЗАЙН.

Повече новини