Тракийският конник

Публикувано : 2020/01/08

Тракийският конник е символ на просперитета, силата, храбростта, надмощието и победата. Тракийският конник е тракийски релеф от 1-3 в. сл. Хр.

Тракийският конник е тракийско божество, и/или герой , най-често наричано само Херос. Почитан е в множество тракийски светилища от римската епоха (1-3 в. сл. Хр.). Представян е в ловни сцени, или просто в движение. Конникът е съпътстван от куче или помощник. Чести негови атрибути са копието и плячката.

Тракийският конник е символ на просперитета, силата, храбростта, надмощието и победата.

Тракийският конник е прототип на Мадарският конник - изображение на конник-войн е изсечено в скалите на Мадарското плато, близо до днешното село Мадара в България. Този скален релеф се намира на около 23 метра височина от основата на скалите и представлява конник, пронизващ с копие лъв, следван от куче. Около конника има запазени прабългарски надписи на гръцки език.

Тракийският конник претърпява развитие в християнското изкуство, в което като конници-войни се изобразяват светците Георги, Димитър и Мина. В наши дни в православния свят особено популярни са изображенията на Свети Георги Победоносец и Свети Димитър.

Тракийският конник може да се декорира във всеки един цвят с цел съчетание на релефа с интериора на Вашия дом или офис.

Цената на декорирания и обработения Тракийски конник е 180 лв., а на Тракийския конник без декорация и обработка - 140 лв.

Към Каталога РЕПРОДУКЦИИ НА СТАТУИ И РЕЛЕФИ

 


ДЕКОРАЦИЯ И ИНТЕРИОР

КОРНИЗИ, ФРИЗОВЕ, РОЗЕТКИ, ОРНАМЕНТИ, КОНЗОЛИ, СТАТУИ, СУХО СТРОИТЕЛСТВО

08.01.2020

Тракийският конник

Тракийският конник е символ на просперитета, силата, храбростта, надмощието и победата. Тракийският конник е тракийски релеф от 1-3 в. сл. Хр.

21.05.2019

Окачените тавани - ефектни и достъпни от Вел Дизайн

Окаченият таван от гипсокартон има доста предимства - дълъг живот, добър естетически вид, чист състав, позволява интересни и разнообразни форми на тавана и за осветление ... и не на последно място - допълване с гипсови рамки, фризове, корнизи ...

03.01.2018

Офис за декоративни орнаменти, декорация и интериор

ВЕЛ ДИЗАЙН предлага цялостни интериорни решения за идеи за декорация : изработка и монтаж на декоративни орнаменти, проектиране и монтаж на окачени тавани, преградни стени, предстенни обшивки, шумоизолация, боядисване и декорация.

Повече новини