Скулптурата Давид на Микеланджело

Публикувано : 2020/08/08

ВЕЛ ДИЗАЙН изработва репродукции на известни статуи, бюстове и релефи за ценителите на произведенията на изкуството. Предлагаме на Вашето внимание и Давид на Микеланджело.

Скулптурата Давид е създадена от ненадминатия италианския художник, скулптор, поет и архитект Микеланджело. Оригиналът е с височина 5.17 м, изработен от бял мрамор. Микеланджело показва за първи път скулптурата си Давид на 8 септември 1504 г. Той вае статуята в продължение на 3 години.

Микеланджело е първият скулптор след Античността, който сътворява гола човешка фигура, при това с такъв колосален размер, и я поставя на видно обществено място.


ВЕЛ ДИЗАЙН изработва репродукции на Давид на Микеланджело :

  • бюст на Давид с височина 67 см, цена : 740 лв. с класическа обработка в бял гланц/ мат; при други предпочитания от страна на клиента, може да се декорира със специални ефекти и/ или в други цветове - цената се увеличава с около 30 %.
  • статуя на Давид с височина 180 см, цена : 5800 лв. при изработка от модел гипс за интериорна декорация и цена : 8300 лв. при изработка от фибробетон за екстериорна  декорация (в градини, басейни, беседки, навеси и пр.).
  • в момента вече можем да предложим и статуя на Давид от бял мрамор, с височина 180 см - може да се ползва и за интериор, и за екстериор, теглото й е около 450 кг.

След изработката на всеки наш модел статуя, бюст и релеф се обработват за постигане на максимална здравина и блясък. За поставяне в градини, под беседки и навеси или около басейни е желателно детайлите да бъдат изработени от фибробетон, с цел издръжливост на атмосферни влияния. Всички упоменати цени на качените модели статуи, бюстове и релефи са при изработка от модел гипс, при изработка от фибробетон - цените се увеличават с 50 - 100 %.

Предлагаме още репродукции на класически произведения на изкуството - бюстове на Афродита (Венера), Аполон, Буда, Нефертити, Хипократ, Моцарт и релефи на Тракийския конник, Мадоната с младенеца, Вероника, Афродита, Деметра, Диана, Орфей и Евредика, Александър Македонски, Горгона ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ДЕКОРАЦИЯ И ИНТЕРИОР

КОРНИЗИ, ФРИЗОВЕ, РОЗЕТКИ, ОРНАМЕНТИ, КОНЗОЛИ, СТАТУИ, СУХО СТРОИТЕЛСТВО

08.08.2020

Скулптурата Давид на Микеланджело

ВЕЛ ДИЗАЙН изработва репродукции на известни статуи, бюстове и релефи за ценителите на произведенията на изкуството. Предлагаме на Вашето внимание и Давид на Микеланджело.

08.01.2020

Тракийският конник

Тракийският конник е символ на просперитета, силата, храбростта, надмощието и победата. Тракийският конник е тракийски релеф от 1-3 в. сл. Хр.

03.01.2020

Офис за декоративни орнаменти, декорация и интериор

ВЕЛ ДИЗАЙН предлага цялостни интериорни решения и идеи за декорация : изработка и монтаж на декоративни орнаменти, корнизи, рамки, розетки, колони, куполи .... и проектиране и монтаж на окачени тавани, преградни стени, предстенни обшивки, шумоизолаци

Повече новини